Vi erbjuder vaccination i Norrtälje och Solna för dig som privatperson, och du kan enkelt boka tid antingen genom att kontakta oss på mail eller telefon, eller direkt här via hemsidan. Hos Hela Privathälsa kan du räkna med professionell hjälp av våra kunniga företagssköterskor, och vi har alltid vaccin hemma för att du aldrig ska behöva vänta. Vi journalför självklart dina vaccinationer, så att det nästa gång är enkelt att se hur många doser du fått och av vilket vaccin.
När du kommer hit för vaccination får du börja med att fylla i en hälsodeklaration. Denna går du sedan igenom tillsammans med en sjuksköterska, som guidar dig till rätt vaccin för dina behov.
Vi kan erbjuda vaccin mot de vanligaste sjukdomarna*, såsom:
Oftast kan du komma precis som du är till ett vaccinationstillfälle, men det finns några saker att tänka på. Om du ska ta en påfyllnadsdos av ett vaccin är det bra om du tar med dig ett vaccinationskort som visar tidigare tagna doser. Du behöver också känna till dina läkemedel och mediciner, eller ta med dig din läkemedelslista. Undvik att ta blodförtunnande läkemedel timmarna innan vaccinationen, och om du behandlas för någon immunsjukdom behöver du ha stämt av med din behandlande läkare innan besöket. För din egen bekvämlighet kan det också vara bra att äta och dricka ordentligt innan vaccinationstillfället.
Gällande vaccination inför långresor förstår vi att det kan vara komplicerat, och att pålitlig rådgivning kan behövas för att kunna fatta informerade beslut. Vi erbjuder telefonrådgivning mot en avgift på 250 kronor som swishas till oss på nummer 123-665 02 38 under samtalet. Du kan också boka tid för rådgivning i samband med våra tidsbokade vaccinationstillfällen för samma avgift, vilken då betalas i receptionen. Om rådgivningen under besöket resulterar i en vaccination hos oss ingår däremot rådgivningen i priset för vaccinet. Detta gäller endast rådgivning för resevaccin, enklare frågor om TBE, influensa, bältros och så vidare är kostnadsfria via telefon.
Välkommen till Hela Privathälsa!
* Notera att vi inte erbjuder vaccin mot COVID-19, samt grundvaccinationen för barn som istället görs på Barnavårdscentralen.
Jolarkliniken är nu en del av Hela Privathälsa, ett privatvårdskoncept som erbjuder högkvalitativ vård till privatpersoner och företag. Genom att ansluta sig till Hela Privathälsa kommer Jolarkliniken att kunna erbjuda ett bredare utbud av tjänster och behandlingar, samt tillgång till den senaste tekniken och medicinska expertisen. Detta är ett steg i rätt riktning mot att stärka och utveckla den privata vården i regionen.
Kvalificerad och personlig vård från engagerad personal.
Välkommen till Jolarkliniken, din vaccinationsmottagning i Norrtälje.
Ska du ut och resa i vinter? Se till att din drömresa inte blir en mardröm! Vi hjälper dig med alla förekommande vaccinationer. Personalen på Jolarkliniken har gedigen erfarenhet av vaccinationer till alla länder. Därför kan du alltid lita på att vi ger dig det resevaccin du behöver. Vi tar gärna emot alla i familjen när det behövs, och du behöver inte vänta länge på att få en tid. Ring oss gärna när du bestämt dig vart du skall resa, så bokar vi in en tid för dig eller dina familjemedlemmar.
Öppettider:
Måndag-Fredag, 08:00-17:00
Exempel på vad du kan få hjälp med hos oss:
Under influensasäsong kan du få din vaccinering hos Jolarkliniken i Norrtälje. Vi ser till att ha tillräckligt antal doser hemma för att kunna vaccinera alla våra patienter vid behov. Tänk på att det finns en risk för att köerna kan bli långa när behovet är som störst, boka gärna in en tid för din influensavaccinering så att du slipper sitta i kö för länge. Hos oss finns dock både kaffe och stolar så att det räcker till alla. Till och med tidningar och leksaker till barnen!
Vi kan erbjuda råd och tips om vad du bör tänka inför fästingstider, främst under våren och sommaren, men även hösten. Dessutom kan vi hjälpa dig med rätt vaccinering för att minska risken. Ring mottagningen i Norrtälje för att boka tid eller kom ner till oss på vår drop-in mottagning, torsdagar 13:00-15:00.
Förutom influensavaccinering kan vi också erbjuda olika typer av vaccinering när du ska åka utomlands. Våra speicialistutbildade läkare och sköterskor ger gärna tips och råd för vad du bör tänka på beroende på vilket resmål du har tänkt dig. Vi hjälper dig att förbereda dig på bästa sätt inför resan. Kom ihåg att vara ute i god tid innan resan så att vaccineringen hinner nå maximal effekt före du ger dig av.
Vi kommer inte att kunna erbjuda vaccin mot Covid-19 då Region Stockholm valt andra leverantörer. Vänligen besök 1177 för att hitta lämplig vaccinatör.
Grundskyddet mot de fyra sjukdomarna Difteri, stelkramp, kikhosta och polio håller inte hela livet utan måste fyllas på med jämna mellanrum. Rekommendationerna är påfyllnad minst var 20:e år. Det är ett bra att passa på att fylla på sitt grundskydd när man skall ut och resa. Men det är lika nödvändigt att du har full immunitet även om du bara vistas hemma i Sverige, eftersom sjukdomarna är så pass allvarliga.
Barnvaccinationsprogrammet ser ut på ett visst sätt idag men har ändrats över tiden. Idag vaccineras barn mot fler sjukdomar än för t ex 20 år sedan, vilket gör att du kanske helt saknar skydd mot vissa sjukdomar. Ett exempel på en förändring är vaccination mot kikhosta. Fram till 1979 användes i Sverige ett vaccin som ansågs orsaka mycket biverkningar, varför man slutade vaccinera. Kikhostan kom då tillbaka med kraft och 1996 återinfördes därför vaccinationen med en ny typ av mildare vaccin. Prata med oss på Jolarkliniken så kan vi tillsammans komma fram till om du behöver fylla på grundskyddet.
Barn födda från 2002 erbjuds vaccin hos Barnavårdscentraler och skolor enligt följand vaccinationsprogram. Barn som är födda till och med 2001 följer tidigare schema. Små barn som har missat någon dos bör kontakta BVC i första hand.
DiTe Booster
Boostrix polio
TBE barn (12 år och yngre)
Havrix/Epaxal barn (16 år)
Engerix barn (16 år)
Twinrix barn (16 år)
Dukoral
Pneumovax
Prenevar (för infektionskänsliga)
Rådgivning och recept
Priorix
Rudivax
Vivotif
Varilrix
Shingrix
Du bör vaccinera dig om du bor eller vistas mycket i ett riskområde, särskilt om du vistas mycket i skog och mark och ofta blir fästingbiten. Personer som vistas inom våt- eller skogsområden i Finland (framförallt Åland), Baltikum eller Centraleuropa, till exempel ornitologer och orienterare, brukar också rekommenderas vaccination. För att få ett tillräckligt skydd bör du vaccinera dig i god tid innan fästingsäsongen som varar från mars till november. Du får ett vaccinationskort första gången du vaccinerar dig där det framgår när det är dags för din nästa dos. Barn kan vaccineras mot TBE från ett års ålder.
Hur du ska göra om du har glömt att ta en dos beror på din ålder.
Du som är yngre än femtio år
Du som har glömt att ta en dos behöver inte börja om från början med vaccinationen, även om det har gått längre tid än rekommenderat. Du får en dos och följer därefter vaccinationsschemat som vanligt.
Du som har fyllt femtio år
Det bör inte gå mer än fem till nio månader mellan dos två och tre, beroende på vaccin. Fråga om råd på mottagningen där du vaccinerar dig.
Det har inte gjorts några tester av TBE-vaccin på personer som är gravida eller ammar, däremot har vaccinet använts på många som är gravida eller ammar och det finns ingenting som tyder på att vaccinet skulle skada barnet.
Vaccination mot stelkramp och difteri bör du ta vart 20:e år.
Folkhälsomyndigheten rekommenderar att vaccination mot kikhosta för gravida görs från graviditetsvecka 16. Vaccinationen ges i form av kombinationsvaccin mot stelkramp, difteri och kikhosta. För att skyddet ska överföras till barnet bör vaccinationen ske minst två veckor före beräknat förlossningsdatum, men med fördel tidigare för att vaccinationen ska hinna ge skydd om barnet föds för tidigt.
Det finns vaccin mot bältros. Du kan vaccinera dig om du är över 50 år, oavsett om du tidigare haft bältros eller inte. Det finns två sorters vaccin att välja på. Det ena vaccinet, som kräver att du har ett fungerande immunförsvar, ger ett ganska bra skydd, och detta får du vid ett tillfälle. Det andra vaccinet ger ett mycket bra skydd, och du får det vid två tillfällen med 2 månader mellan doserna och maximalt 6 månader. Detta vaccin kan du få även om du har ett nedsatt immunförsvar.
För att få resa in i vissa länder behöver du vaccinera dig mot Gula febern och få ett intyg om detta minst 10 dagar före inresa. Vissa länder kräver samma intyg även om sjukdomen inte finns i landet eller om du nyligen besökt eller mellanlandat i ett land där sjukdomen finns.
Hepatit A finns i hela världen men risken att smittas ökar om du reser till områden där sjukdomen är vanligare än i Sverige, till exempel Asien, Centralamerika, Sydamerika, Afrika, Oceanien och delar av Sydeuropa.
Du kan behöva vaccineras om du ska resa till ett område där risken att smittas av hepatit B är högre än i Sverige, till exempel Asien, Afrika och Sydamerika. Du som behöver vaccineras mot både hepatit A och hepatit B kan få ett kombinationsvaccin.
Hela Privathälsa har erbjudit företag och privatpersoner högkvalitativt arbete inom arbetsmiljö- och hälsofrågor sedan mitten på 1980-talet. Det har givit oss en ovärderlig kompetens och erfarenhet, som gör oss till en trygg partner för att främja din hälsa – på och utanför arbetsplatsen. Vi sätter dina behov i första rummet och skräddarsyr våra tjänster efter dessa. Hos oss kan du vara säker på att du blir omhändertagen, och vi ser det som vårt uppdrag att ge dig det du behöver för en god hälsa.
Idag är vi både stolta och glada över att vår verksamhet växer, och att vi på så sätt får möjlighet att nå ut till fler med vår passion för hälsa. Vi har idag två mottagningar: i Norrtälje och i Solna.
Till oss är det alltid nära. Vare sig du åker med bil eller kommunala färdmedel är det lätt att ta sig till våra mottagningar, då de ligger centralt i både Norrtälje och Solna. På båda våra mottagningar finns också goda parkeringsmöjligheter och stor närhet till hållplatser och resecentrum.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av kontinuerliga uppdateringar om vår verksamhet! Du kommer att få information om aktuella erbjudanden, hälsofrämjande reflektioner, introduktioner av nya tjänster och en mängd andra relevanta ämnen.